Dış Cephe Boya Uygulaması

İnşaatı tamamlanmış olan yeni binalardan tutun da eski binalara kadar hemen her yapının dış cephe yapımına ihtiyacı vardır.

Dış Cephe Boya Uygulaması

İnşaatı tamamlanmış olan yeni binalardan tutun da eski binalara kadar hemen her yapının dış cephe yapımına ihtiyacı vardır. Dış cepheler bir nevi binaların elbiseleridir. Bu nedenle dış cephesi olmayan yapılar çıplak gibidir. Nasıl ki insan kendisine yakışanı giyiyorsa binalara da binanın yapısına uygun bir dış cephe yaptırılmalıdır. Böylece binalar daha şık ve estetik bir hal alacaktır. Dış cephe boyama her bina için ayrı değerlendirilmesi gereken, özellik arz eden bir uygulamadır.

Dış cephelerde kullanılan boya çeşitleri de en az iç mekanlardakiler kadar çeşitlidir. akrilik, silikonlu, grenli ve elastik boyalar dış cephelerde çokça tercih edilir. Bu boyalar binanın bulunduğu iklim tipi başta olmak üzere bir çok etken beraber değerlendirilerek seçilir. Mesela yoğun nem olan bölgelerde en iyi sonucu akrilik boyalar verecektir. Çünkü bu boyalar yüksek alkali dirence sahiptir. Silikonlu boya ise yüksek güneş ışınlarının oluşturacağı renk değişikliğine karşı ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Kullanım ömrü de bir hayli uzun olan dayanıklı bir boyadır. Grenli boylarda ise kendi kendini yıkama özelliği mevcuttur ve tozların tutunmasını önler. En iyi boyacılar, boyalar arasındaki bu ayrımları nazara alarak sizin için en doğru olan boyayı seçecektir.