Su İzolasyonu

Binalarda su yalıtımı suyun ya da nemin binanın bir kısmına veya kapladığı alana zarar vermesini engellemek için yapılır.

Su İzolasyonu

Su İzolasyonu, daha çok su ve yağmur gibi etkilerden korunmak için yaşam alanlarımızın korozyona karşı korunması ve yaşamımızda kullandığımız bir çok ürünün korunması amacıyla yüzeylerinin kaplanarak korunmasını sağlayan yöntemdir.

Su Yalıtımı bir çok şekillerde yapılabilmektedir, Su izolasyonu beton ve yapısal ürünlerin yüzeylerinin sudan ve rutubetten korunması amacıyla yapılmaktadır.

Nerelerde Su İzolasyonu Yapılır

TERAS ZEMİNLERİNDE YAPILIR
Teras zeminleri su izolasyonu en önemli alanlar arasında yer almaktadır. Yaşam alanlarının ilk su izolasyonu ihtiyacı olan bölgedir.

TEMEL SU İZOLASYONLARIN DA YAPILIR
Temel su yalıtımı binaların zemin bölgeleri olması nedeniyle yer altı sularının beton içerisine nüfus etmesinin engellemek için yapılmaktadır.

PERDE DUVARLARDA YAPILIR
Binaların zeminleri kadar toprak altında kalan yapıların etrafının duvarlarının su yalıtımının önemi büyüktür. Perde duvarların su izolasyonun yapılması durumunda bodrum katları nemden ve korozyondan kurtulmuş olurlar.

BANYO VE ISLAK ZEMİNLERDE YAPILIR
Yaşadığımız alanlar arasında en çok kullanım alanlarına sahip ve su ile temas eden bölgelerdir. Bu nedenle banyo ve benzeri ıslak zeminlerin zemin su yalıtımı yapılması gerekmektedir.